Spring naar hoofd-inhoud

Cursusaanbod

 • Vijf tinten grijs in het strafrecht door mr. G.H. Meijer op dinsdag 9 juni 2020

  Docent: mr. G. Meijer. Gerlof Meijer (zie ook www.gerlofmeijer.nl) is sinds de jaren negentig strafrechter, laatstelijk in de rechtbank Overijssel, alwaar hij ook tot 1 januari 2016 de leiding had over de afdeling strafrecht. Een geruim aantal jaren heeft hij grote strafzaken voorgezeten. Sinds vijftien jaren is hij als docent verbonden aan de SSR, het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht. Sinds enkele jaren heeft hij zich ook als zodanig verbonden aan de politie-academie, de OSR en de Academie voor de rechtspraktijk, opleidingsinstituten voor de advocatuur. Sinds 2016 staat Gerlof Meijer op de planken met een theatercollege "Strafrecht? Levensecht!" Zijn eerstvolgende optreden is op donderdag 9 januari 2020 in het Hof 88 te Almelo (zie voor de speellijst van zijn tour 2019-2020: www.gerlofmeijer.com).

  Hij is (mede) schrijver van een groot aantal strafrechtelijke werken, zoals Leerstukken Strafrecht, de edities Noodweer en Vormverzuimen in de reeks Praktijkwijzer Strafrecht en Elementair materieel Strafrecht, allen uitgegeven bij Kluwer, alsmede van het handboek de Weg naar het Moderne Strafvonnis dat in opdracht van de SSR is geschreven. Een aantal van deze boeken is verplichte literatuur voor de hogeschool Arnhem Nijmegen, de Universiteit Leiden en Nijenrode.

  De cursus start om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur
  Locatie: Dominicanenklooster te Zwolle
  Prijs: 4 PO-punten voor euro 200,- exclusief BTW (euro 242,- inclusief BTW), 4 opleidingsuren.

De cursussen worden aangeboden voor € 50,- exclusief BTW per PO-punt.
In afwijking hiervan kan een cursusprijs van euro 75,- exclusief BTW per PO-punt worden gevraagd, bijvoorbeeld als sprake is van twee docenten per cursus. De RechtRotonde onderscheidt zich daarmee met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Accreditatie vindt plaats op basis van 3 of 4 PO punten per cursus dagdeel. De cursussen worden in de middag gegeven op bijzondere en goed bereikbare locaties.

Voor de cursussen geldt:
- Ontvangst tussen 12.30 en 13.00 uur;
- Aanvangcursus stipt 13.00 uur;
- Afsluiting 17.30 uur.