Spring naar hoofd-inhoud

Cursusaanbod

 • Cursus vijf tinten grijs in het strafrecht door G.H. Meijer op 11 november 2019

  Docent: mr. G.H. Meijer. Gerlof Meijer (zie ook www.gerlofmeijer.com) is sinds de jaren negentig strafrechter, laatstelijk in de rechtbank Overijssel, alwaar hij ook tot 1 januari 2016 de leiding had over de afdeling strafrecht. Een geruim aantal jaren heeft hij grote strafzaken voorgezeten. Sinds vijftien jaren is hij als docent verbonden aan de SSR, het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht. Sinds enkele jaren heeft hij zich ook als zodanig verbonden aan de politie-academie, de OSR en de Academie voor de rechtspraktijk, opleidingsinstituten voor de advocatuur. Sinds 2016 staat Gerlof Meijer op de planken met een theatercollege "Strafrecht? Levensecht!" Zijn eerstvolgende optreden is op donderdag 26 september a.s. in het mooie Odeon in Zwolle (kaarten: www.zwolsetheaters.nl).  


  Hij is (mede) schrijver van een groot aantal strafrechtelijke werken, zoals Leerstukken Strafrecht, de edities Noodweer en Vormverzuimen in de reeks Praktijkwijzer Strafrecht en Elementair materieel Strafrecht, allen uitgegeven bij Kluwer, alsmede van het handboek de Weg naar het Moderne Strafvonnis dat in opdracht van de SSR is geschreven. 

  De cursus start om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur
  Locatie: Dominicanenklooster te Zwolle
  Prijs: 4 PO-punten voor euro 200,- exclusief BTW (euro 242,- inclusief BTW), 4 opleidingsuren.

 • Cursus van de Wet Bopz naar de Wvggz en de WZD op vrijdag 29 november 2019

  mr. Valérie Andeweg zal de cursus verzorgen. Als advocaat heeft zij zich gespecialiseerd in het strafrecht en het psychiatrisch patiëntenrecht. Naast cursussen en lezingen over de Wvggz, WZD en WFZ heeft zij ook debattrainingen en gesprekstechnieken al vaker gegeven. Daarnaast is zij ook als redacteur werkzaam voor GZR Updates Gezondheidsrecht en voor Kluwer.  

  De cursus start om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur
  Locatie: Dominicanenklooster te Zwolle
  Prijs: 4 PO-punten voor euro 200,- exclusief BTW (euro 242,- inclusief BTW), 4 opleidingsuren.

De cursussen worden aangeboden voor € 50,- exclusief BTW per PO-punt.
In afwijking hiervan kan een cursusprijs van euro 75,- exclusief BTW per PO-punt worden gevraagd, bijvoorbeeld als sprake is van twee docenten per cursus. De RechtRotonde onderscheidt zich daarmee met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Accreditatie vindt plaats op basis van 3 of 4 PO punten per cursus dagdeel. De cursussen worden in de middag gegeven op bijzondere en goed bereikbare locaties.

Voor de cursussen geldt:
- Ontvangst tussen 12.30 en 13.00 uur;
- Aanvangcursus stipt 13.00 uur;
- Afsluiting 17.30 uur.